Back to Question Center
0

Γράφοντας μια πρόταση βιβλίων

1 answers:

Έχω πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις προτάσεις βιβλίων μαγειρικής. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να γράψετε ένα. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι το βήμα που πρέπει να κάνετε λίγο πριν περάσετε μια συμφωνία βιβλίου, κάτι που είναι συχνά αλήθεια. Γράφετε μια πρόταση για να πάρετε μια σύμβαση βιβλίου - industrial temperature monitoring system. Σε αυτό λέω ναι, αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος αυτής. Θα υποστήριζα ότι μια καλή πρόταση έχει την ικανότητα να κάνει πολύ περισσότερα από ό, τι σας προσφέρουμε μια συμφωνία. Μια συμφωνία βιβλίων είναι μόνο ένα από τα πρώτα βήματα στη μακρά, πολύ συνεργατική διαδικασία που αφορά τη bookmaking. Η πραγματική πρόκληση, ως συγγραφέας, είναι να πάρει ένα βιβλίο στο τέλος της διαδικασίας που αντανακλά το όραμά σας ή αυτό που φαντάζεστε ως το συνεργατικό όραμα - ένα βιβλίο που είναι η επιτυχής συγχώνευση όλων που φέρνετε. το έργο, μαζί με τις προσδοκίες και τις ιδέες του συντάκτη, του εκδότη και του αναγνώστη. Αυτή είναι μια πολύ ψηλή τάξη και είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Ολοκληρώνω το τέταρτο βιβλίο μαγειρικής μου, και νιώθω σαν να είμαι πάντα να μάθω περισσότερα για τη διαδικασία. Τούτου λεχθέντος, έχει καταστεί σαφές για μένα, η πρόταση είναι ένα κρίσιμο κομμάτι του παζλ. Είναι μια ευκαιρία να επικοινωνήσουμε ακριβώς αυτό που ελπίζω να εργαστώ, με πολύ συγκεκριμένο τρόπο στα άτομα με τα οποία είμαι δυνητικά να συνεργαστώ. Και είναι ένα έγγραφο για να αναφερθώ στο δρόμο αν / πότε, βρίσκεστε στα ζιζάνια.

Σκέφτηκα ότι θα χρησιμοποιήσω την πρόταση που έκανα για Κοντά & amp;. Μακριά ως παράδειγμα σήμερα, με την ελπίδα ότι οι πτυχές του μπορεί να είναι χρήσιμες σε ορισμένους από σας. Σας παρακαλούμε να ξέρετε ότι αυτή η διαδικασία είναι πολύ μεταβλητή, διαφέρει πολύ από τον συγγραφέα στον συγγραφέα, τον πράκτορα στον πράκτορα κ.λπ. και μπορεί να διαφέρει με βάση χιλιάδες μεταβλητές. Αυτό είναι απλά πώς έχω να το σκεφτώ - μια ματιά στο πώς πήρα αυτό που έχω μάθει από προηγούμενα βιβλία και χρησιμοποίησα την πρόταση ως έναν τρόπο να βοηθήσω να φτιάξω αυτό που ήλπιζα και φαντάστηκα για το επόμενο βιβλίο μου. Αυτό που ήθελα να φτάσω.

Γράφω και φωτογραφίζω τα βιβλία μου, έτσι οι προτάσεις μου αντανακλούν αυτό. Μου αρέσει να περιλαμβάνομαι δείγματα κεφαλαίων / συνταγών και δομής - περισσότερο από μια προσέγγιση έναντι show, άλλοι ήθελαν να εξηγήσουν ποια είναι η αντίληψή τους, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν λιγότερο περιεχόμενο παραδείγματος. Έχω δει απίστευτες προτάσεις που είναι αυστηρά κείμενο ή κείμενο + εικονογράφηση. Ορισμένες προτάσεις υπογραμμίζουν ξεχωριστά έργα, άλλα είναι επικεντρωμένα σε ομαδικά προγράμματα ή βιβλία με βάση το εμπορικό σήμα - είναι ένα τεράστιο φάσμα. Έχω επίσης δει προτάσεις που είναι σχεδόν ολοκληρωμένα χειρόγραφα.

Προ-πρόταση: Ας μιλήσουμε για το χρονικό διάστημα που σκέφτομαι ως προ-πρόταση. Είναι σημαντικό, και αισθάνομαι σαν να είναι η σκηνή πολλοί συγγραφείς βιασύνη. Για μένα, όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύω στη λειτουργία προ-πρότασης, τόσο το καλύτερο για το βιβλίο στο τέλος. Δεν αναπτύσσω τυπικά μια επίσημη πρόταση μέχρι να ολοκληρωθεί το μισό χειρόγραφο βιβλίου (και η σχετική φωτογραφία). Σε αυτό το σημείο, έχω περάσει αρκετό χρόνο με το υλικό και την ιδέα για να ξέρω ακριβώς τι θέλω να κάνω (και γιατί), και έχω μια σαφή ιδέα για το πώς να τελειώσω. Καταλαβαίνω τις λεπτομέρειες για το τι θα πάρει και τι είδους χρονοδιάγραμμα χρειάζομαι. Όλος ο καιρός, προσπαθώ να κλωτσήσω αυτή τη διαδικασία (ή να γράψω, να μαγειρεύω και να φωτογράφω) στην καθημερινή μου ζωή, γύρω από άλλα έργα, με τρόπο που να είναι διατηρήσιμος. Δεν είναι επιλογή για μένα να ρίξω τα πάντα και να δουλεύω αποκλειστικά σε ένα βιβλίο. Είμαι αυστηρός όσον αφορά τη λήψη όσο χρόνο χρειάζομαι και φαίνεται ότι βρίσκομαι σε έναν κύκλο 4-5 χρόνων σε αυτό το σημείο. Επειδή δεν μου αρέσει να αισθάνομαι βιαστικά ή συγκλονισμένα, έχοντας περιεχόμενο που ολοκληρώθηκε την εποχή που υποβάλλω πρόταση αισθάνεται δεξιά για μένα . Μου αρέσει η ιδέα ότι θα υπάρξει (ή δεν πρόκειται, αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον) ιδιαίτερη υποστήριξη σχετικά με το περιεχόμενο της πρότασης και τον τρόπο παρουσίασής της, ελαχιστοποιώντας τις εκπλήξεις αργότερα.

Εδώ είναι μια ματιά στη διαδικασία της πρότασής μου:

- 1. Αφού έχω δημιουργήσει ένα θέμα ή γενική ιδέα - ξεκινήστε ένα συνδετικό, γεμίστε το με πλαστικά καλύμματα φύλλων. Ξεκινήστε να προσθέτετε περιεχόμενο, ιστορίες, φωτογραφίες και συνταγές σε αυτό - αντίγραφα σελίδων από περιοδικά, κομμάτια χαρτιού, σημειώσεις κ.λπ. Ένα κομμάτι ή συνταγή, φωτογραφία ή ιστορία ανά φύλλο. Όχι μόνο στο κείμενο, αλλά και σε σχέση με το σχεδιασμό και τις εικόνες. Μου αρέσει να έχω ένα φυσικό αντικείμενο για να το χρησιμοποιήσω και να το πειραματιστώ από την αρχή και διατηρώ τις εκδοχές του μέχρι το τέλος της διαδικασίας του βιβλίου (παράλληλα με τα έγγραφα του Word)

2. Αφήστε το συνδετικό να καθίσει, προσθέτοντας σε αυτό όταν εμπνέεται, ή όταν κάτι αισθάνεται σωστό. Έχω την τάση να παραμένω σε αυτό το στάδιο για πολύ καιρό.

3. Mock Up Προτεινόμενος Πίνακας Περιεχομένων (εργασία / επαναδιατύπωση / αναπαραγωγή)

4. Mock Up Προτεινόμενη Λίστα Συνταγών (εργασία / επαναδιατύπωση / αναπαραγωγή) Επιστρέψτε στο βήμα 2. Επαναλάβετε. όσο χρειάζεται.

5. Τέλος, κατασκευάστε μια ψηφιακή έκδοση της πρότασης, χρησιμοποιώντας τα περιεχόμενα και τη δομή του συνδετικού υλικού ως σχέδιο. Χρησιμοποιώ το Adobe InDesign για αυτό, αλλά φαντάζομαι ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα που σας ταιριάζει - Word, Photoshop, Ilustrator, ακόμα και HTML.

Κοντά σε & amp;.
- Περιεχόμενο της πρότασης (concept + short bio)
- Δείγμα περιεχομένου (ανοιχτήρια τμήματος + σελίδες συνταγών)
- Προηγούμενη. εισαγωγικά & amp;.

Αυτή είναι η πρόταση μου για Near & amp;. Far έμοιαζε. Είναι περισσότερο για εσάς να δείτε τη γενική ατμόσφαιρα και τη δομή σε σχέση με την ανάγνωση του πραγματικού κειμένου, των σημειώσεων και των συνταγών σε αυτό το σημείο. Μετά από αυτό το γραφικό, έχω συμπεριλάβει τις πρώτες σελίδες του PDF της τελικής έκδοσης του Near & amp;. Far σε ένα δεύτερο μεγάλο γραφικό. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε πώς διαμορφώνονται τα πράγματα. Το θέμα είναι, τουλάχιστον στην περίπτωσή μου, ότι η πρόταση ενημερώνει άμεσα το τελικό βιβλίο. Μπορείτε να δείτε πώς εξελίχθηκαν οι γραμματοσειρές, ο σχεδιασμός και οι λεπτομέρειες, αλλά ότι το πνεύμα ευθυγραμμίζεται σε μεγάλο βαθμό με την αρχική πρόταση.

Writing a Cookbook Proposal

Δειγματοληψία τελικών σελίδων από Πλησίον & amp;. Μακριά μετά από τη διαδικασία σύνταξης, σχεδιασμού και παραγωγής.

Writing a Cookbook Proposal

Ενώ η τελική έκδοση του Near & amp;. Η Far δεν είναι ακόμα στα χέρια μου (είναι μια έκδοση της πτώσης), γράφοντας ένα έγγραφο προτάσεων με αυτό τον τρόπο, με βοήθησε να δημιουργήσω ένα κομμάτι οδηγικού φωτός όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά και για όλους τους ανθρώπους που τελικά θα συμμετείχαν. σε κάποιο σημείο της διαδικασίας. Θα είναι διαφορετική αν είστε σεφ σε ένα εστιατόριο που συνεργάζεται με έναν συν-συγγραφέα ή αν γράφετε ένα τοπικό βιβλίο με συγκεκριμένη τάση με γρήγορη στροφή ή γράφετε ένα γαστρονομικό μνημείο. Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση είναι μια ευκαιρία να γνωστοποιήσετε το πνεύμα και τα χαρακτηριστικά μιας προσπάθειας που νομίζετε ότι αξίζει να ακολουθήσετε.

Μια τελευταία σημείωση, που σχετίζεται με μια σφαίρα και μια διαδικασία όπου τα έργα είναι εγγενώς δυναμικά και πάντα αλλάζουν. Εάν εργάζεστε σε ένα βιβλίο μαγειρικής που εξελίσσεται δραματικά από μια αρχική πρόταση, ίσως αξίζει να ενημερώσετε την πρότασή σας σε ένα πιο σύγχρονο «έγγραφο οράματος» - για να βοηθήσετε τη διαδικασία, να διαμαρτυρήσετε τις γάτες και να εμπλακείτε σε όσους εμπλέκονται στην αναζήτηση και την επίτευξη. σε μια παρόμοια κατεύθυνση. Μπορεί να εξοικονομήσει πολύ χρόνο και απογοήτευση, καθώς και πιθανές επιθέσεις.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό δίνει μια μικρή εικόνα για αυτό το κομμάτι της διαδικασίας λήψης βιβλίων μαγειρικής. Υπάρχουν πολλές ενημερωτικές φωνές εκεί έξω, αν περιπλανηθείτε λίγο!. Ακολουθούν μερικές άλλες καλές συνδέσεις που σχετίζονται με την πρώιμη διαδικασία της πρότασης και της σύλληψης ενός βιβλίου μαγειρικής για να σας στείλουμε στο δρόμο σας. Παρόλο που είμαι σίγουρος ότι λείπουν πολλοί άλλοι, μπορείτε να τους φωνάξετε στα σχόλια:

- Γράφοντας το δικό σας βιβλίο μαγειρικής (David Lebovitz) .

- Θέλετε να γράψετε ένα βιβλίο μαγειρικής (Michael Ruhlman)

- Πώς να πάρετε ένα βιβλίο μαγειρικής (Andrea Nguyen). ) Πώς να γράψετε το πρώτο σας βιβλίο μαγειρικής (Alice Hart)

Κοντά & amp;. Σειρά Far:
- Ένα νέο βιβλίο μαγειρικής
- Σύνταξη μιας πρότασης βιβλίων cookbook
- . 5)

April 13, 2018